Zes manieren waarop knoflook bijdraagt aan uw gezondheid

Knoflook is veelzijdig. Het is antibacterieel, antiviraal en antischimmel. Knoflook is voedsel dat je eigenlijk elke dag zou moeten eten.

Het is belangrijk om te weten dat je verse knoflook moet eten om er optimale voordelen uit te halen voor je gezondheid. Het actieve ingrediënt is binnen het uur vernietigd na het persen of vermalen.

Zodoende zijn knoflookpillen ook zonder waarde en kunt u ze net zo goed niet gebruiken. Als u knoflook gebruikt verpulver het bijv. met een lepel i.p.v. het teentje zo in te slikken of pers het door de verse groentesap/vruchtensap. Gebruik niet te veel i.v.m. de onplezierige bijwerkingen (geur). 1 tot 2 gemiddelde teentjes zijn voldoende.

 1. Het beschermt tegen kanker
  Onderzoek heeft aangetoond dat allicine, een chemische stof die in knoflook zit en de smaak geeft, gebruikt kan worden om kanker te bestrijden. Het blijkt dat de natuurlijke chemische reactie die allicine vormt, die optreedt als je knoflook eet/kauwt of vermaalt, tumorcellen binnendringt en doodt.
 2. Verlaagd kans op hartziekten
  Diverse studies tonen aan dat knoflook veel positieve effecten heeft op het hart. Knoflook; * Verlaagd totale cholesterolgehalte * Verlaagd LDL (slecht) cholesterol * Verlaagd bloeddruk * Verdunt het bloed en vermindert daardoor kans op bloedpropjes en beroerte * Verlaagd verhoogde serumniveau's van homocysteine
 3. Bestrijdt parasieten en virale infecties
  Knoflook werkt als een breedspectrum antibiotica tegen bacteriën en virussen in het lichaam. En in tegenstelling tot antibiotica, wordt er geen resistentie opgebouwd waardoor het absoluut ongevaarlijk is om te gebruiken.
 4. Antioxidant effect
  Knoflook heeft een sterke antioxidant effect hetgeen betekent dat het beschermt tegen schadelijke vrije radicalen.
 5. Verminderd schimmelinfecties
  Knoflooks antischimmel bestrijdingseigenschappen zijn zeer goed om schimmelinfecties te verminderen zoals gistinfecties.
 6. Verminderd kans op insectenbeten
  Mensen die knoflook eten worden minder gebeten en gestoken door insecten zoals; teken en muggen e.d. met de nadelige gevolgen van dien. Het nadeel van knoflook is, zoals eerder genoemd, de geur. Maar als u niet te veel gebruikt zal dit geen probleem zijn. Knoflook is een kruid, echter als je er niet van houdt of het geeft je een ziek gevoel, dan zegt je lichaam eigenlijk dat je het moet vermijden.