Neurostructural Integration Technique (NST)

De Neurostructural Integration Technique (NST) is een dynamische en bekwame professionele behandelwijze, welke het lichaamseigen genezingsmechanisme activeert.

Het resultaat hiervan is een uitgebreide reorganisatie van de musculatuur (spieren) van het lichaam, gekarakteriseerd door een langdurige verlichting van pijn en disfunctie plus een toename aan energie. Het gevolg is meestal zeer effectief en soms wonderbaarlijk.

NST is in essentie een zachte weefsel therapie ontworpen om de spieren en de fascia te ontspannen op een manier, welke veilig is voor alle leeftijden, van pasgeborenen tot ouderen. Het wordt vaak een contextuele genezingswijze genoemd omdat het belangrijkste doel ervan is om het lichaam als geheel te reïntegreren. Dit is de voornaamste reden dat er geen contra-indicaties bestaan waardoor de techniek geschikt is voor een verscheidenheid aan klachten van acute tot chronische pijn en orgaandisfuncties, emotionele problemen en een tekort aan energie (vermoeidheidsklachten).

Een behandeling bestaat uit een speciale volgorde van handelingen op het lichaam uitgevoerd op een specifieke en systematische wijze. Er vinden geen krachtige manipulaties plaats maar meer een rolbeweging over de spier, pees, ligament of zenuw, gebruikmakend van verschillende mate van druk en ingebouwde rustperiodes om het lichaam de kans te geven te reageren. De behandeling kan zowel door de kleren als wel direct op de huid plaatsvinden.

Tijdens de sessie kan de patiënt diepe ontspanning ervaren teneinde het lichaam een veelomvattende reorganisatie te geven via de natuurlijke activatie van de diverse reflexen van het centraal zenuwstelsel.

Aanzienlijke verbetering wordt vaak aangegeven na de eerste behandeling, maar langdurige verbetering vindt meestal plaats na de derde of vierde behandeling. Een behandeling duurt ongeveer 20–30 minuten.

Het is een vaststaand gegeven dat nadat NST is toegepast er een krachtige verandering plaats vindt in het musculo-skeletale (spier en gewrichten) en viscerale (inwendige organen) systeem, via wat alleen beschreven kan worden als een decodering van het centrale zenuwstelsel en een uitgebreide resetting van het lichaam.

Meer informatie in het Engels op: www.nsthealth.com