Melk

Drink geen melk

Gezonde melkproducten worden getransformeerd in allergenen en carcinogenen (kankerverwekkende stoffen) door de moderne voedingsmethodes die de plaats innemen van vers gras en fokmethodes om koeien te fokken met abnormaal grote hypofysen, zodat ze 3 maal zoveel melk produceren dan de ouderwetse koe. Deze dieren hebben antibiotica nodig om ‘gezond' te blijven. Restanten hiervan komen in de melk. Melk is belastend voor de darmflora en is de meest voorkomende voedselallergie in de westerse wereld. Het kan diarree, kramp, gasvorming ijzertekort aderverkalking en acne of huiduitslag veroorzaken.

Maar melk heb je toch nodig, voor je calciuminname, voor sterke botten?

In melk zit inderdaad calcium, maar ook fosfor. Fosfor belemmerd de calciumopname in het lichaam. Daarnaast versnellen de melkeiwitten de calciumuitscheiding uit het bloed via de nieren. Dus uiteindelijk ben je voor je calciumgehalte in je lichaam beter uit als je geen melk drinkt.

Wat wel te doen?

Eet niet te veel vlees. Vegetariërs verliezen 50% minder calcium via de nieren als vlees eters. Eet donkergroene groenten, met name koolsoorten. Hoe groener hoe beter (boerenkool/broccoli). Of slik calciumcitraat in pilvorm. Heeft u al osteoporose, het beste calciumsupplement is microcrystalline hydroxyapatite.