Gebruikt u de juiste vorm van vitamine E?

Vitamine E is één van de meest populaire supplementen en niet zonder reden, het gaat de effecten van veroudering tegen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat er onder de verschillende vormen van vitamine E een vorm is die lange tijd over het hoofd is gezien en waardevol kan zijn bij het voorkomen en genezen van kanker, namelijk gamma-tocoferol.

De natuurlijke bronnen hiervan zijn:

  • Walnoten
  • Pecannoten
  • Amerikaanse walnoten
  • Sesamzaad

Volgens een studie remt gamma-tocoferol de productie van laboratoriumgekweekte menselijke prostaatkankercellen. Hoewel de aanwezigheid van gamma-tocoferol celdood veroorzaakt door de aanmaak te onderbreken van sphingolipiden (bepaalde vetmoleculen die een belangrijk onderdeel vormen van de celmembraan), laat het gezonde menselijke prostaatcellen onaangedaan. Bij toename van de hoeveelheid gamma-tocoferol stagneerde de groei van kankercellen en gezonde cellen bleven normaal groeien.

Omdat gamma-tocoferol niet voorkomt in de meeste vitamine E-supplementen, dient u er op te letten dat u een gecombineerde vorm van vitamine E gebruikt met alfa-tocoferol. Alfa-tocoferol is de belangrijkste vorm van vitamine E die in het lichaam voorkomt, en heeft een zeer goede reputatie als anti-oxidant die helpt de schade, aangedaan door zogenaamde vrije radicalen, te bestrijden. Gamma-tocoferol is echter de enige van de 7 vormen van vitamine E (tocoferols) die de proliferatie van kankercellen remt.

Dus als u prostaatkanker of een andere vorm van kanker heeft, of u wilt het voorkomen en slikt daarom een vitamine E, zorg er dan voor dat het vitamine E- supplement ook gamma-tocoferol bevat. Met andere woorden een vol spectrum vitamine E-supplement.